Team Belgium, de Belgiam Barbarians, scoorden vroeg en laat in de wedstrijd en versloegen daarmee de Dutch Lions  met 14-7 and wonnen daarmee voor het eerst in de historie van het Nederlandse team.

In een wedstrijd die werd gedomineerd door de verdediging van beide teams scoorden de Belgen in de laatste 3 minuten nadat Nederland vrijwel de hele wedstrijd had voorgestaan.

De Belgische running back Arkadi Meerschout vond een klein gaatje in de sterke Nederlandse verdediging en scoorde na een run van 20 yards de eerste score na slechts 3 minuten gespeeld te hebben, Nederland kwam in de eerste helft op voorsprong en leidde vrijwel de hele wedstrijd met 7 – 6.

Het had er alle schijn van dat dit de eindstand zou worden dankzij de sterke verdediging van beide teams.

Tot de ervaren Belgische quarterback Tomasz Firszt, wie al ruim vier jaar de aanval van de Belgen leidt en met een welgemikte worp zijn ontvanger Ruben De Ruyter in de eindzone vond voor een 12 yard touchdown pass. Hierdoor kwamen de Belgen op een 12 – 7 voorsprong met nog twee en een halve minuut te spelen. Running back Thomas Bouron liep nog voor een two-point conversion waardoor de stand opliep naar 14 – 7.

De verdediging van de Belgen bleek in staat de Nederlandse aanval te stoppen en beeindigden de wedstrijd door quarterback Tom van Duijn op de laatste play van de wedstrijd.

Dit was de eerste overwinning van de Belgen over een Nederlands team tijdens een American football wedstrijd in de historie van de sport.


Categorie├źn: Games

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *