Gister, zaterdag 27 augustus,  speelden de Dutch Lions in Waalwijk tegen Ierland. Net als vorig jaar heerste er een goede sfeer binnen en buiten het stadion van RKC Waalwijk. Buiten het stadion was er de gelegenheid om wat lekkers te eten bij één van de eettenten onder het genot van muziek.  Net als vorig jaar heeft Claudio Bartolozzi de nodige uren, beter gezegd maanden, gestoken in het organiseren van dit evenement. Het is mooi om te zien met hoeveel passie hij dit doet!

Over een paar weken reizen de Lions naar Engeland voor het EK- kwalificatie toernooi. Een mooi moment voor de coachingstaff om te kijken hoe hun leeuwen de afgelopen weken zijn gegroeid als team. Helaas waren de weergoden niet met ons en werd de wedstrijd vlak na de rust gestopt. Vanwege aanhoudende donder en bliksem werd besloten om de wedstrijd te stoppen. Veiligheid boven alles. Dit was erg jammer, want juist toen de Lions op stoom begonnen te komen moesten we er mee stoppen.

De Ieren mochten als eerste starten, maar dit was van korte duur. Na 1 play was er een fumble en mocht de offense van de Lions het veld op. Dit was echter ook van korte duur, want de eerste paar drives van de Lions offense liep uit op niets. Het leek erop dat de onderlinge communicatie niet vlekkeloos verliep. De defense van captain Kevin Bourne zorgde er echter voor dat de Ieren hier niet van konden profiteren.

In het tweede kwart ging het hard. De offense begon eindelijk wat ritme te tonen. Kevin Wesselink scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd. De PAT van Rody Vink was goed en de Lions pakte een 7-0 voorsprong. De hierop volgende aftrap werd door de Lions zelf opgepakt. Hierdoor kon de offense starten op een gunstige plek. Dit werd meteen afgestraft door een rushing touchdown van Miquel Castelen. De PAT was helaas mis, maar alsnog een mooie 13-00 voorsprong. De Ieren leken tegen het einde van het tweede kwart in de flow te komen, maar Dennis de Wit maakte hier een eind aan. Hij onderschepte de bal en liep deze terug voor een touchdown. De hierop volgende PAT ging tussen de palen en de Lions gingen de rust in met een 20-00 voorsprong.

Vlak na de start van het 3e kwart werd besloten om de wedstrijd te staken. Uiteindelijk werd de wedstrijd helemaal gestopt. Dit tot grote teleurstelling van het publiek. Ook genoeg spelers van de Lions baalde hiervan, omdat zij de kans zouden krijgen in het 3e en 4e kwart.

Genoeg spelers zijn nog niet zeker van hun plek, dit was het moment om de coaches te overtuigen. Head coach Rey gaf een paar dagen voor de wedstrijd aan dat hij wilde zien hoe spelers gingen strijden voor hun plek en of zij met de druk van een grote wedstrijd kunnen omgaan. Dat kwam er niet van.

De coachingstaff zal de nodige slapeloze nachten hebben, want ze hebben veel dingen niet kunnen uitproberen.
Uitgebreid videoverslag kun je de komende week verwachten.