De Dutch Lions en de AFBN organiseren ook dit jaar weer een aantal mooie football-events. Als Nationaal team vinden we ook dat er voorop gelopen moet worden in de ontwikkeling van de sport. Daarom organiseren we dit jaar 2 clincs welke inspelen op actuele onderwerpen binnen het American Football in Nederland

De clinics zijn bedoeld voor zowel spelers als coaches. Voor de spelers richt de Line clinic met Pascal Matla zich op technieken, tips & tricks voor de grootste mannen op het veld. Naast de clinic op het veld krijgen de spelers tijdens film-sessies uitgebreid feedback.

Coaches kunnen tijdens de dag zowel participeren bij de Film als de Line clinic. Coach Steve Sheppard heeft naast het coachen bij de Dutch Lions, gewerkt bij de Dresden Monarchs in de GFL en het Australisch Nationaal team. Tijdens de clinic zal hij zijn kennis delen over het gebruik van film als coaching tool. Denk hierbij aan de verschillen van het coachen op afstand of in een meetinggroom en het gebruik van toolds zoals het Huld systeem. Ook zal er dieper worden ingegaan op het gebruik van (advanced) Hudl en alternatieven. Ook hierbij natuurlijk Uitbereide tips & tricks.

Voor de coaches zullen beide clinics naadloos op elkaar aansluiten. hetgeen geleerd wordt over het coachen van de line, wordt vervolgens toegepast op het veld. Wat uitgelegd wordt over film, word uitgevoerd met cameramensen en vervolgens in praktijk gebracht in de meetingrooms van het Yanmar Stadion. Kortom, een goed op elkaar afgestelde mix van beide onderwerpen.

De clinic bestrijkt een volle dag voor zowel spelers als coaches. Het exacte programma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar naar verwachting zal de dag starten om 10:00 en duren tot ongeveer 17:00 uur. Er zijn kosten van 20,00 euro verbonden voor zowel coaches als spelers. Dit is inclusief: Clinics, Exclusief AFBN/DL Clinic Tshirt, Subway lunchbox, energy drank en reep, Pass Partout (4 wedstrijden) voor het EK kwalificatietoernooi op 2 en 4 juni. Foto’s van de dag worden gemaakt en zijn achteraf online beschikbaar.

Kortom, een compleet en dagvullend programma voor spelers van alle leeftijden en coaches op elk niveau!

MEE DOEN AAN DE CLINICS? INSCHRIJVEN KAN HIER!