Nog maar een paar weken en dan spelen onze Dutch Lions het EK. Voordat zij mogen shinen op het eindtoernooi staat er eerst een belanden interland op het programma tegen Ierland. Binnen de American football wereld in Nederland zijn er hoge verwachtingen. Zowel de selectie als de coachingstaff heeft de nodige internationale ervaring.

Op het roster staan spelers die in Amerika actief zijn geweest of op dit moment actief zijn in Engeland, Duitsland en Zwitserland. Nicky Bakker was vorig jaar actief op Alabama A&M en werd op zijn highschool zelfs uitgeroepen tot atleet van het jaar. Axel Kootstra was actief op North Green University. Tom van Duin, Layson Baars, Russel Slootstra, Nick Meijers, Kasper Bongaerts zijn allen actief in Duitsland. Samuel Verweij speelt voor de Zwitserse grootmacht Zurich Renegades en Jasper van Doorn en José van Oosten zijn actief voor de London Blitz. Deze spelers weten dus wat er van ze wordt verwacht op de internationale velden. Tijdens de trainingen is dit duidelijk te zien, door zowel hun skills, maar ook in het coachen van hun teamgenoten.

Ook de coachingstaff mag er wezen! Hoofdcoach Rey Agaoglu, geboren in Canada, heeft de nodige internationale ervaring, zowel als coach en als speler. Met als hoogtepunt het mooie oranje van de Amsterdam Admirals. Offensive line coach Pascal Matla kent een korte periode in de NFL bij de New Orleans Saints en kwam later uit voor de Amsterdam Admirals. De tactische mastermind Steve Sheppard speelde in het verleden in Engeland en was onderdeel van de coachingstaff van Australië op het WK in 2015. Het afgelopen seizoen was hij actief als coach bij het Duitse Dresden Monarchs.

Benieuwd hoe deze mix van ervaring voor internationaal succes gaat zorgen? Kom dan zaterdag 27 augustus kijken hoe de Dutch Lions het ervan af brengen tegen Ierland. Tickets zijn online te bestellen!