Football Clinics

Speciaal voor iedereen die zin heeft in een stoere workshop, waarbij samenwerking, maar ook vooral fun en sportiviteit hoog staan, bieden wij speciale football-clinics. Zeer geschikt als vrijgezellenfeest of clinic!

Onder begeleiding van een van de Oranje coaches, welke geassisteerd wordt door een of meerdere spelers uit het Nationaal Elftal, ervaar je samen met je eigen groep vrienden of collega’s, wat football is.

De Dutch Lions bieden 2 soorten clinics:
1) Flag-football basics
2) Full-contact Football

Flag Football

Tijdens een trainingssessie van twee en een half uur leert u de basisbeginselen van American football. Alle deelnemers leren omgaan met een ovale bal. Tijdens verschillende oefenvormen leren de spelers hoe zij een bal moeten gooien, vangen en met de bal moeten lopen. De dag wordt afgesloten met een klein toernooi ‘flag football’ een snelle partijvorm waar vrijwel iedereen aan kan mee doen.

Full Contact Football

Het kan echter nog extremer of spannender!
Voor de echte durfals organiseren de Dutch Lions ook clinics in volledige beschermende kleding. Deze kleding bestaat uit de bekende helm en schouderbescherming plus wedstrijdkleding. De deelnemers worden ingedeeld in verschillende teams en leren naast gooien, vangen en lopen met de bal ook het blocken, tegenhouden en tacklen van de baldrager. Hiervoor gebruiken we tackling dummies en stootkussens voor een optimale inspanning. De dag eindigt met een korte wedstrijd waarbij contact is toegestaan.

Locaties

Voor de locatie van de clinics zijn verschillende mogelijkheden

1) Door het land hebben wij in vrijwel elke grotere stad een goede locatie beschikbaar. Vaak maken we gebruik van de sportvelden en kleedkamers van de lokale American Football Club.

2) Voor iets grotere groepen kunnen wij in enkele gevallen gebruik maken van het stadion van onze partner RKC Waalwijk. Het Mandemakers stadion is uitermate geschikt voor  de clinics en beschikt over alle voorzieningen. De locatie is ook zeer geschikt om bijvoorbeeld na afloop een diner arrangement te verzorgen.

3) Desgewenst komen wij met alle benodigde spullen naar uw locatie

Kosten

Voor €25 per persoon verzorgen wij de flag football clinic. De Full contact clinic kost slechts €45 per persoon en garandeert een ervaring waar u nog lang over zult napraten met uw vrienden en/of collega’s.

Deze kosten zijn inclusief gebruik van alle materialen, kleedkamers, veld en een drankje achteraf. De kosten zijn exclusief reiskosten bij een clinic op locatie. Uiteraard is een uitgebreider arrangement in combinatie met het Mandemakers Stadion tegen meerprijs, mogelijk

Contact