Na de lunch was het tijd om de training te hervatten. Dit was echter niet op het veld, maar in de vergaderzaal. Het juiste niveau van spelkennis is uitermate belangrijk op internationaal niveau. Deze theoriesessies zijn niet echt populair bij de spelers, maar wel noodzakelijk. Dat de theoriesessies niet populair zijn werd al gauw duidelijk, omdat verschillende spelers de grootste moeite hadden om wakker te blijven. (we zullen geen namen noemen…) Of was het ochtendprogramma toch te zwaar?

De offense klikte nog niet echt in de ochtend, maar dit zag er ineens heel anders uit in de middag. De theoriesessie lijkt toch zijn vruchten af te werpen. Het is nog moeilijk om te zeggen wie er over een paar weken de offense gaat leiden, maar kijkend naar de training lijkt het erop dat Sven Janssen zijn draai heeft gevonden. 

Niet iedereen die in de ochtend meedeed, was erbij in de middag. Layson Baars en Russel Slootstra, beide uitkomend voor het Duitse Dusseldorf Panthers, hadden competitieverplichtingen. Na de ochtendsessie werden zij op het speelveld verwacht. Safety Calvin Dey moest al gauw de training staken door een lichte knieblessure, maar lijkt morgen wel mee te kunnen doen. 

De vraag is hoe scherp de spelers morgen zullen zijn. Een heel weekend football hakt er zowel mentaal als lichamelijk in. Bedtijd is om 23:00, de coaches zullen er streng op toe zien dat iedereen op tijd in bed ligt. Het Arnhemse nachtleven invluchten zit er dus helaas niet in. Dit zullen de Lions een andere keer moeten doen. 

Benieuwd om de mannen live in actie te zien? om 08:30 zullen we live video verslag doen van ‘The Lion Cage’ via onze Facebook pagina!

Tickets Nederland-Ierland op 27 augustus vind je hier!