De wonden zijn gelikt van het pijnlijke verlies tegen Polen. Het is tijd voor het management om zich te richten op de plannen voor 2017 en verder.

Nu de cyclus sinds het EK in 2012, naar het onlangs gespeelde EK in de UK rond is, wordt gekeken hoe men nu verder moet. De plannen liggen daarom breder dan het spelen van enkele wedstrijden. Allerlei zaken als personeel, spelers, scouting en organisatie worden onder de loep genomen. Met de AFBN wordt gesproken over de doelstellingen voor de komende 4 jaar en de activiteiten die de sportbond voor ogen heeft. Naar verwachting zullen de Lions in 2018 of pas in 2019 weer een officiële kwalificatie spelen. Uiteraard zien we Nederland zich graag kwalificeren voor het EK welke voor 2021 weer in de agenda genoemd staat.

‘Gedetailleerde plannen zijn er nog niet. Wel zijn we druk aan het nadenken over de volgende stappen. Op welke manier kunnen we het nationaal team inzetten om het Nederlands American Football te blijven ontwikkelen. Daar hebben we vanuit de Dutch Lions zeker wat gedachten over. Het is nu zaak dat we deze gedachten delen met de AFBN en hopen we dat ook zij zich achter deze plannen scharen.’ aldus manager Claudio Bartolozzi. Hij vervolgt: ‘Of dit echt zal gebeuren is de vraag. De AFBN is weer druk aan het ontwikkelen. Er een nieuw bestuurslid technische zaken aangesteld, welke namens de bond het aanspreekpunt en de eindverantwoordelijke is voor alle Nationaal team programma’s. Van de jeugd, tot aan de flag football divisie en uiteindelijk ook van het Nationaal elftal. Met een nieuw bestuurslid verwachten we ook een nieuwe visie en benadering vanuit de Bond. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt en kijken er naar uit om met alle betrokkenen om de tafel te kunnen om zo snel mogelijk de stip aan de horizon te bepalen.’