De bus vol Lions is donderdag avond uit Utrecht vertrokken richting Polen. Lublin is de stad waar zaterdag aanstaande het Pools nationaal team zal zoeken naar wraak. In 2013 stonden beide landen al eerder tegenover elkaar. Zo’n 5000 bezoekers zagen hoe de leeuwen kortte mette maakten met een toen nog jong Pools team. De eindstand in het stadion Polonii werd 14-37.

Inmiddels zijn de Polen ook weer de nodige stappen verder en ervaringen rijker. Recentelijk werd er van de Denen, Zweden en Hongaren verloren. Dit houdt niet in dat de Polen ongevaarlijk zijn. In tegendeel, deze ervaringen in 2016 maakt het team juist sterker. Vergissen mag Oranje zich dan ook echt niet.

Een belangrijke en vooral opvallende toevoeging aan Oranje is QB Joey Kraan. De oudgediende indernational speelde zijn laatste wedstrijd voor Oranje tegen Belgie in 2015. Ondanks nadien besloten te hebben zijn cleats voorgoed aan de wilgen te hebben gehangen, heeft de coaching staff toch nog een gooi gedaan. Kraan is fit en bleek toch nog graag eenmaal uit te komen voor de Lions. Een belangrijke toevoeging. Waar de aanval tegen de Tsjechen eenzijdig werd na het uitvallen van starting quarterback Richard Bouthoorn, moet Kraan er voor zorgen dat de aanval veelzijdig genoeg blijft, mocht dit nodig blijken. Het oranje hart zit bij Kraan duidelijk op de juiste plaats.

All-time records:

Polen: 2 gewonnen wedstrijden, 6 verloren
Nederland: 9 gewonnen wedstrijden, 11 verloren